Beeldmerk Praktijk Nienke Valbracht

ERGOTHERAPIE BIJ CHRONISCHE PIJN & HOOGGEVOELIGHEID

PRAKTIJK NIENKE VALBRACHT

HOOGGEVOELIGHEID

Foto van handen met overprikkeld brein

Hooggevoeligheid komt voor bij 15-20% van de mensen en is een aangeboren eigenschap. Mensen met hooggevoeligheid zijn gevoeliger voor externe prikkels dan anderen. Deze worden heftiger, dieper en bewuster ervaren en het verwerken ervan duurt langer.

Lang niet alle mensen met hooggevoeligheid weten dit van zichzelf  en dat kan tot problemen leiden:

‘Als er geen gelegenheid is om de dagelijkse prikkels en indrukken te verwerken dan is de kans op overprikkeling groot. Als deze situatie te lang aanhoudt kan dit zelfs leiden tot chronische vermoeidheid, psychosomatische klachten of een burn-out’

Foto van meisje in de natuur met armen omhoog

WAT KAN JE VERWACHTEN?

Tijdens de eerste behandeling volgt er een uitgebreide intake. Tijdens deze intake brengen we de hulpvraag in kaart om vervolgens, in overleg met jou, een passend behandelplan te maken.

DE VOLGENDE ITEMS ZULLEN AAN BOD KOMEN TIJDENS DE BEHANDELINGEN:

Tijdens de therapie zal er veel aandacht zijn voor het herkennen en erkennen van de eigen hooggevoeligheid in relatie tot problemen die dat geeft in het dagelijks leven. Daarbij wordt er gekeken wat iemand nodig heeft om de dagelijkse activiteiten uit te kunnen voeren zonder daarbij zichzelf voorbij te lopen en overprikkeld te raken. Dit kan door praktische tips te geven maar ook leren aanvoelen wat je lichaam voor signalen afgeeft en daar adequaat op te reageren..


Op deze manier ga je inzicht krijgen in je kwaliteiten en talenten en ervaar je je hooggevoeligheid niet meer als last maar als kracht. Je leert je eigen gebruiksaanwijzing lezen.

MAAR OOK:

Wat zijn momenten dat je kunt opladen, waar krijg je energie van, waar word je blij van? Waar loop je op leeg, waar zit de energie lek? Wat zijn de regels die je jezelf oplegt, waar is de balans tussen willen en moeten?’ Hoe krijg je je leven georganiseerd zodat je doet wat je wilt doen.


Wat zijn je talenten die mogelijk al geruime tijd niet meer zichtbaar zijn geweest.

Beeldmerk Praktijk Nienke Valbracht

PRAKTIJK NIENKE VALBRACHT

ERGOTHERAPIE BIJ CHRONISCHE PIJN EN HOOGGEVOELIGHEID

NEEM CONTACT MET MIJ OP

Lijndonk 4

4825 BG Breda

Tel: 06-482 417 44

info@nienkevalbracht.nl

LINKS

Home

Wie, wat & waarom
Chronische pijn
Hooggevoeligheid
Tarieven

Contact

Privacystatement
Algemene voorwaarden
Klachtenreglement

VRAGEN EN OF OPMERKINGEN